OVER BARBARA

Barbara Moreira Ferreira is de naam, jawel een rasechte Portuguesa! Heeft mijn naam u nog niet overtuigd? Goed, ik ben 1m 58 groot. 

Geboren en getogen in een klein stadje op een dertigtal kilometer van Porto. Mijn jeugd- en tienerjaren bracht ik door in Gent. Het prachtige Gent. Waar ik studeerde en ook de allerbeste vrienden maakte. 

Na de studies begon het volwassen leven.. en na zeer (echt wel zeer) lang getreuzel stelde ik mezelf de onvermijdelijke vraag: "leven wij om te werken?" of "werken wij om te leven?" 

Er was iets dat niet klopte, een vreemd gevoel in mijn buik.. 

Heimwee. Ik had heimwee naar thuis! Heimwee naar de zon, de rust, de vriendelijke goeiemorgen van de buurvrouw, de familie, de zee, de bergen, het eten, de wijn.. Als ik één ding geleerd heb is het wel dat we nooit iets moeten doen met tegenzin, laat staan ergens zijn met tegenzin. 

Het werd me allemaal duidelijk, ik wist wat me te doen stond. Daarom besloot ik: bedankt België, u was fantastisch. Ik heb mijn belastingen betaald, mijn wagen verkocht, mijn valies gemaakt en vertrok, naar huis. 

 Nu woon ik terug thuis, ik ken rust en ik ben gelukkig, zo gelukkig! Deze plaats maakt je gewoon gelukkig! Je kan het al ruiken wanneer de vliegtuigdeuren openen.. Smells like a happy place, right? 

Waarom zou je mij als gids boeken? 

Ik ken beide leefwerelden goed. Mijn sterk logistiek vermogen (ja, ik krijg kippenvel van dat Portugees getreuzel) heb ik te danken aan België. Merci Belgique.

Samen met mijn Portugese ongeduldigheid geraak ik echter overal door! Ik plan alles voor je zodat je helemaal niets meer hoeft te doen behalve.. genieten. 

Mijn temperament heb ik dan weer aan Portugal te danken. En het vermogen om te genieten van het moment zelf. Het geluid van enkele krekels en een goed glas wijn, zalig hé? 

Ik ken plekken in Porto en Noord-Portugal die alleen een local kent. Ik spreek de taal als mijn moedertaal. Ik neem je mee naar het echte Portugal.

 Ik zal onze agenda niet volplannen met dingen die je niet graag doet en zal niet lukraak met jaartallen en statistiek uit de hoogte doen. 

Dat kan je overal wel lezen, maar wat ik wil is... dat je verliefd wordt.. op Portugal. 

Is het je ondertussen al duidelijk dat je als levensgenieter in de wolken zal zijn tijdens mijn rondleidingen?

©2024 GIDS IN PORTO
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.