GEDETAILLEERDE DAGTOUR + AVONDTOUR

10u. "Ochtendstond heeft goud in de mond".

We ontbijten samen in een leuke locatie en maken kennis met elkaar! 

Doe je sportschoenen aan en neem een camera in de hand want in de voormiddag kuieren we door de straten van historisch Porto. 

Terwijl ik jullie de sfeer laat opsnuiven en honderduit vertel over de geschiedenis van de plaatsen die we bezoeken.13u. "Verandering van spijs doet eten".

We springen in mijn wagen en rijden zo'n 10 min. richting kust. Onderweg zien we de Portugezen flaneren door de straten. 

We rijden langs de vismarkten die tegen de middag al hun verse vis verkocht hebben richting de zee. 

Optie 1 - lekker gegrild visje eten of verse zeevruchten (hier komen alle locals heen).

Optie 2 - keigezellig portugese petiscos (tapas) eten op een leuk terrasje. 15u. "Wat de vrouw graag mag, eet de man elke dag".

We rijden samen met de wind in ons haar (heeft u geen haar dan doet u alsof) richting Porto. Vanuit een prachtige hoogte en met een adembenemend uitzicht over Porto. 

Daar geef ik jullie nog heel wat verhalen, anekdotes en leuke legendes mee over alle belangrijke monumenten en plaatsen die we van daaruit samen zien. 

We kunnen hier niet lang blijven want tegen de namiddag zie je hier alleen maar verliefde koppels en al is de liefde zo mooi, we moeten nog heel wat doen. 16u. "Dorst dorst dorst".

Jullie kunnen niet in Porto geweest zijn zonder een porto glaasje (of twee drie) te drinken!

We gaan naar mijn favoriete porto wijnkelder waar ik zelf nog gewerkt heb en terwijl we proeven van echte porto maak ik jullie experten in de geschiedenis ervan, om maar te zwijgen van het ongelooflijk uitzicht! 

Tegen dit uur maken jullie al bijna verhuisplannen naar Porto! 18u. "Van twee walletjes eten".

Ik neem jullie nog mee naar een van mijn favoriete terrasjes in Porto. We proeven daar artisanale biertjes en eten er een hapje bij. Voor we terug de bourgondier uithangen geef ik je nog een stukje geschiedenis van Porto mee.

Liever geen stadsdrukte meer? Geen probleem.. We aperitieven samen aan de zee.. letterlijk bijna in de zee eigenlijk. 

En wanneer de zonsondergang dreigt te vallen laat ik jullie rustig verder genieten van jullie avond. O ja, ik boek nog snel een tafeltje voor jullie in een van mijn favoriete rasechte portuguese eetplaatsen!
TOCH NOG NIET GENOEG? 


20u. "Puur Portugal".

Willen jullie toch dineren in een onvergetelijke setting.. Ik neem jullie mee! We rijden een half uurtje samen richting binnenland.. naar een van de mooiste kleinste dorpjes van Portugal.

Ho.. ik word weer verliefd terwijl ik dit schrijf...

We laten de wagen staan aan de ingang van het dorpje en stappen door zeer zeer smalle straatjes met kleien huisjes die volledig opgebouwd zijn uit kleisteen. 

En wanneer je denkt dat het niet beter kan worden.. Proeven we samen de beste wijn met de lekkerste meest typische mini-gerechten uit de streek in een adembenemende setting waar zelfs heel wat portugezen het bestaan ervan (gelukkig) niet weten.  


Veel Liefs, 

B. 
PRAKTISCHE INFO

  • Max. 4 personen. (dan kan iedereen mee in mijn wagen voor verplaatsing). 
  • Voor grotere groepen moeten we andere transport oplossingen treffen.
  • Ontbijt, lunch, porto-kelder bezoek en dinner worden door jullie zelf betaald, is niet inbegrepen in de prijs. (ik betaal mijn eigen glaasjes en hapjes en rij met jullie rond in mijn wagen).
  • Prijzen op aanvraag!
  • Verblijf: Ik kan heel leuke plekken suggereren!
  • voor meer info kan je mij steeds een mailtje sturen.